Mistä voit ostaa kryptovaluuttaa?

Erilaiset kryptovaluutat ovat alkaneet kiinnostamaan valtaväestöä  koko ajan enemmän ja enemmän. Mitä enemmän kryptovaluutoista puhutaan ja kirjoitetaan, sitä enemmän mielenkiintoa ne herättävät. Toisaalta pankit käyvät taistelua kryptovaluuttoja vastaan ja eräs pankki julkaisi juuri hetki sitten Twitter tilillään julkaisun, jossa kehotettiin ihmisiä pysymään erossa kryptovaluutoista, koska ne ovat rikollisia. Tästä huolimatta esimerkiksi verottajan sivulta löytyy tietoa siitä, että verottaja hyväksyy kryptovaluutat ja ne ovat samalla tavalla verotettavia ja verovähennettäviä, kuin esimerkiksi osakkeet. Toisin sanoen kryptovaluuttojen myynnistä aiheutuneet tulot ovat verotettavaa tuloa ja toisaalta kryptovaluuttojen myynnistä syntyneet tappiot saa vähentää verotuksessa. Ei siis niin rikollista, kuin toiset tahot antavat ymmärtää vai mitä? Mitä erilaisia kryptovaluuttoja sitten on ja mistä niitä voi ostaa? Entäpä mitä kryptovaluuttojen ostamisessa on hyvä ottaa huomioon?

Bitcoin

Kryptovaluutat

Tunnetuin kryptovaluutta, josta lähes jokainen suomalainen on kuullut, on Bitcoin. Bitcoinista on lukuisia artikkeleita niin lehdissä, kuin netissäkin. Monissa blogeissa avataan Bitcoinia ja sen syntyä niinpä laadukas artikkeli Bitcoinista antaakin erinomaisen näkemyksen siitä, mikä tämä mielenkiintoinen kryptovaluutta todellisuudessa on. Bitcoinista on kirjoittettu myös monia kirjoja ja osa niistä on käännetty myös suomeksi. Muita tunnettuja kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi Ethereum ja Litecoin. Näiden lisäksi on olemassa lukuisa määrä erilaisia kryptovaluuttoja. Suomessa helpoin paikka ostaa kryptovaluuttoja lienee Coinmotion.  Se on helppokäyttöinen kryptovaluuttoja myyvä alusta. Heidän etunsa on se, että sivut ovat suomenkieliset ja rahan siirtäminen heidän palveluunsa on helppoa ja nopeaa. Coinmotion myy viittä eri kryptovaluuttaa ja heillä on myös mahdollista säilyttää omia kryptovaluuttojaan. Aina, jos kiinnostut jostain kryptovaluutasta, kannattaa aloittaa tutustuminen kyseiseen kryptovaluuttaan. Parhaimmin tietoa löydät hakemalla kryptovaluutan nimellä netistä. Näin saat käsityksen siitä, mikä kyseinen kryptovaluutta on ja millä tavalla se toimii. Sen jälkeen voit tehdä päätöksen, onko kyseinen kryptovaluutta sopiva sijoituskohde juuri sinulle. Sen jälkeen voit ostaa sitä valitsemastasi paikasta itsellesi sopivan määrän.


Kryptovaluuttojen ostopaikat

Netissä on lukuisa määrä paikkoja, joista voi ostaa erilaisia kryptovaluuttoja. Ennen ostamista kannattaa lukea useita erilaisia artikkeleita, joissa kerrotaan kustakin kryptovaluuttoja myyvästä paikasta. Lisäksi kannattaa lukea käyttäjien kommentteja ja arvosteluja valitsetsemastasi kryptovaluuttoja myyvästä paikasta. Rahan siirtämisessä kryptovaluuttojen ostopaikkaan kannattaa olla huolellinen. Useimmat kryptovaluuttoja myyvät paikat eivät kuitenkaan halua säilyttää kryptovaluuttojasi heidän palvelussaan turvallisuussyistä vaan haluavat, että siirrät oston jälkeen kryptovaluutat itsellesi säilytykseen. Kryptovaluuttojen säilytys onkin ehkäpä se haastavin kohta kryptovaluutoissa.


Kryptovaluuttojen säilytys

Kryptovaluuttojen säilytys onkin täysin oma lukunsa. Jos et pidä niistä hyvää huolta niin joku vai hakkeroitua tilillesi tai laitteellesi ja viedä kryptovaluuttasi. Tästä syystä kryptovaluuttojen säilytykseen kannattaa kiinnittää huomiota ja siitä kannattaa lukea ja säilytystä on syytä opiskella. Kryptovaluuttoja voi säilyttää erilaisilla tavoilla ja näistä kertoo lisää muun muassa laadukas artikkeli Bitcoinista. Mitä turvallisemman ja itsellesi sopivamman kryptovaluuttojen säilytykseen tarkoitetun tavan valitset, sitä huolettomammin voit yösi nukkua, vaikka kryptovaluuttojen arvo nousisi miten paljon tahansa ja näin ollen nousisi myös sijoitustesi arvo.


Kryptovaluuttojen hintojen muutokset

Kryptovaluuttojen hinnat heiluvat välillä hyvinkin voimakkaasti. Kryptovaluuttoihin sijoittavan on siis tärkeää huomioida nämä voimakkaat muutokset hinnoissa, jotta voisi löytää oikeat osto- ja myyntipaikat. Voimakkaita tiputuksia ei siis ole välttämättä syytä pelästyä ja voimakkaista nousuista kannattaa ottaa hyöty itselleen.


Sijoitussuunnitelma

Krypto

Kryptovaluuttoihin sijoittajan on tärkeää tehdä itselleen toimiva sijoitussuunnitelma. Se takaa sen, että ei tule tehtyä vääränlaisia sijoituksia, koska ennen jokaista ostoa ja myyntiä voi tarkastaa sijoitussuunnitelmasta sen, onko tämä ratkaisu sijoitussuunnitelman mukainen. Silloin kryptovaluuttoihin sijoittaja välttyy monilta turhilta tappioilta, vaikka nämä olisivatkin sijoitussuunnitelman mukaisia.Kryptovaluuttoja myydään monissa paikoissa. Ostopaikkaa valitessa kannattaa opiskella ja ottaa selvää siitä, mikä paikka olisi mahdollisimman luotettava. Mitä suurempi tai mitä paremmilla meriiteillä varustettu kryptovaluuttoja myyvä palveluntarjoaja on ja mitä enemmän hyviä arvosteluja se on saanut, sitä luotettavampana myyjää voi pitää. Toisilla kryptovaluuttojen myyjillä etuna voi olla myös se, että ne välittävät lukuisia erilaisia kryptovaluuttoja, kuin esimerkiksi suomalainen Coinmotion, jonka valikoimassa on tällä hetkellä vain viittä erilaista kryptovaluuttaa. Jokainen kuitenkin löytää varmasti itselleen sopivan kryptovaluuttojen välittäjän ja pääsee tutustumaan tarkemmin tähän mielenkiintoiseen sijoitusmuotoon.